Från slutet av maj till slutet av augusti fungerar 4H:s husdjursgård på Glims. Man kan komma och titta på djuren utan inträdesbiljett. Huvudstadsregionens 4H-föreningar upprätthåller husdjursgården och ordnar läger- och klubbverksamhet.Mellan den 1.6 och den 11.8 är det öppet hus på Glims 4H-husdjursgård på onsdagar och torsdagar kl. 15.30-16.30. Vid dessa tillfällen har allmänheten möjlighet att i små grupper besöka djuren i deras inhägnad.
Välkomna till Skärgårdsdagarna på Pentala!

Skärgårdsdagarna bjuder på trevligt program och en andningspaus i den stämningsfulla skärgården. Hantverksuppvisningar, musik, föreläsningar samt guidade rundturer och utflykter underhåller besökarna båda dagarna kl. 10–17. I den lugna atmosfären på Pentala kan du antingen delta i programmet eller bara njuta av den stämningsfulla ön.

Evenemang

RSS

Esbo stadsmuseum


Esbo stadsmuseum grundades 1958. Idag består museifamiljen av KAMU i utställningscentret WeeGee, Glims gårdsmuseum, Villamuseet Villa Rulludd och Skolmuseet Lagstad. För tillfället planeras också ett Skärgårdsmuseum på ön Pentala som kommer att öppnas i etapper.

Esbo stadsmuseum är expert på Esbos historia. Bekanta dig med den i korthet här >>