Esbo stadsmuseum deltar i Statsrådets Finland 100 -program med satsningen ”Esbo i inbördeskriget”. Syftet med satsningen är att producera ett historiepaket med lokalt material som stadens invånare och andra intresserade kan ta del av. Därför ordnar Esbo stadsmuseum en insamling av minnen, historier, fotografier, dagböcker, postkort, brev och annan information som berör händelserna 1917–1918.
Glims gamla stuga står åter klädd i sin traditionella julskrud från första advent till tjugondag Knut 27.11.2016–13.1.2017. Museet erbjuder då mycket julprogram både på vardagar och de traditionella Julstämnings-veckosluten.

Evenemang

RSS
 • Julstämning på Glims
  10.12.2016 kl. 10.00
  Glims gamla stuga står åter klädd i sin traditionella julskrud och gårdsmuseet har månsidigt program hela dagen. Museet öppnar redan kl. 10.
 • Lär dig om glasets magi och pröva din samarbetsförmåga! Hur var arbetet på glasfabriken? Vilken av arbetarna skulle du vara? En självständig rundtur som innehåller aktiverande uppgifter, som guiden ger instruktioner till i utställningen En tid av glas. Passar för alla åldrar, en vuxen med på rundturen.
 • Julstämning på Glims
  11.12.2016 kl. 10.00
  Glims gamla stuga står åter klädd i sin traditionella julskrud och gårdsmuseet har månsidigt program hela dagen. Museet öppnar redan kl. 10.
 • Hur blir glas till och hur formas glas i mästarens händer? Under guidningen bekantar vi oss med glaset som material, Köklaks glasbruks historia, produkterna som utfördes som handarbete och med arbetarnas vardag.

Esbo stadsmuseum


Esbo stadsmuseum grundades 1958. Idag består museifamiljen av KAMU i utställningscentret WeeGee, Glims gårdsmuseum, Villamuseet Villa Rulludd och Skolmuseet Lagstad. För tillfället planeras också ett Skärgårdsmuseum på ön Pentala som kommer att öppnas i etapper.

Esbo stadsmuseum är expert på Esbos historia. Bekanta dig med den i korthet här >>