Esbo stadsmuseum är med och organiserar två historiska kryssningar från Helsingfors till Esbo den 7.8 och 14.8 med samma fartyg som trafikerade i Esbo skärgård i början av 1900-talet.
Glims gårdsmuseums specialutställning handlar om människans och djurens förhållande förr och nu. Dela dina djurbilder på Instagram med hashtaggen #djureniesbo, så syns de på utställningen!

Evenemang

RSS
  • Lär dig om glasets magi och pröva din samarbetsförmåga! Hur var arbetet på glasfabriken? Vilken av arbetarna skulle du vara? En självständig rundtur som innehåller aktiverande uppgifter, som guiden ger instruktioner till i utställningen En tid av glas. Passar för alla åldrar, en vuxen med på rundturen.
  • Kom och se hur man tillverkar band med språngningsteknik.
  • Under KAMUs vårutflykt för seniorer bekantar vi oss med villornas historia i Esbo och med hur de bevarats i den nuvarande miljön. Pris 35 e (inkl. lunch). Anmälningar till Tanja Ekholm tas emot fr.o.m. den 1.2.2017. Platserna fylls i anmälningsordning (45 pers.). Bussen startar och återvänder till Utställningscentret WeeGee. Ta med bra promenadskor! Obs! Utflykten är fullbokad!
  • Kom och se hur man tillverkar band med språngningsteknik.

Esbo stadsmuseum


Esbo stadsmuseum grundades 1958. Idag består museifamiljen av KAMU i utställningscentret WeeGee, Glims gårdsmuseum, Villamuseet Villa Rulludd och Skolmuseet Lagstad. För tillfället planeras också ett Skärgårdsmuseum på ön Pentala som kommer att öppnas i etapper.

Esbo stadsmuseum är expert på Esbos historia. Bekanta dig med den i korthet här >>