Vinkkejä museovierailulle Glimsissä

Espoon kaupunginmuseo tarjoaa opetuspalveluja kaikenikäisille oppijoille Talomuseo Glimsissä. Museokäynti on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille. Myös opettajat pääsevät tutustumaan ilmaiseksi museon näyttelyihin valmistautuakseen luokkansa museovierailuun.

Espoon kaupunginmuseosta löydät sekä tietoa että elämyksiä. Kaikenikäiset oppijat saavat monipuolista opastuspalvelua.

Museokäynti

Varaathan ajan museokäyntiin etukäteen soittamalla Talomuseo Glimsiin ti-pe klo 9-16, puh. 09 816 27337. Varauksen yhteydessä on hyvä ilmoittaa ryhmän koko ja oppilaiden ikä, koulun nimi ja yhteystiedot kouluun. Kerrothan myös erityistoiveista opastuksen ja muiden palvelujen suhteen.

Jos suunnittelet pitempää museokäyntiä, eväiden syöminen museon alueella on mahdollista. Eväiden syönnistä on hyvä sopia oppaan kanssa etukäteen.

Museokäyntiä kannattaa valmistella etukäteen ja kertoa taustatietoa näyttelystä - miksi menemme museoon ja mitä siellä tulemme näkemään.

Säänmukainen varustus on tärkeää. Glimsin tuvassa ollaan suojassa sateelta, mutta tupa ei ole yhtä lämmin kuin luokkahuone koulussa!

Glimsin yleisö-wc sijaitsee alapihalla kahvilarakennuksen päädyssä.

Muistathan, että oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla!

Opastus

Opastuspalvelumme ovat maksuttomia oppilasryhmille opettajineen.

Suosittelemme opastusta museokäynnille. Monipuolisia opastuspalveluja on tarjolla kaikenikäisille. Tilauksen yhteydessä voit kertoa oppaalle erityistoiveista opastuksen suhteen. Teemme myös teemaopastuksia tilauksesta.

Työnäytökset

Talomuseo Glimsissä järjestetään runsaasti erilaisia työnäytöksiä, joihin ryhmät voivat osallistua. Työnäytösten aiheet ja esiteltävät vanhat käsityötaidot vaihtelevat vuodenkierron mukana.

Talomuseo Glimsin tapahtumat >>

Julkaistu 23.4.2012 klo 14.26 , päivitetty 28.9.2016 klo 15.20