Espoo-päivä Espoon kaupunginmuseossa 25.8. -27.8.2017

26.6.2017 klo 10.28

Espoon kaupunginmuseossa vietetään Espoo päivää runsaalla ohjelmatarjonnalla perjantaista sunnuntaihin 25.8. -27.8.2017. Talomuseo Glimsissä tarjolla on mm. erilaisia työnäytöksiä, työpajoja, eläimellistä ohjelmaa liittyen sekä #eläimetespoossa -näyttelyyn että 4H-kotieläinpihaan ja elokuvia Kino Riihessä.

KAMUssa on perjantaina aikuisille K18-opastuksia  ja viikonloppuna voi mm. osallistua Maalaamo-työpajaan tai museoteatteriesitykseen Lasin aika -näyttelyssä. Ulkoilusta pitäville järjestetään kaupunkikävelyitä. Kohteina ovat Gräsa, Träskändan puisto, Kauklahden keskusta ja Tapiola.

Espoon kaupunginmuseon Espoo-päivien ohjelma 2017:

Historiakävelyt Espoo-päivänä

Träskändan kartanon päärakennus

Jalkaudu historian pariin Espoo-päivänä. Kaupunginmuseon tarjoamilla kävelyillä tutustutaan kadonneiden kartanoiden maailmoihin, menneisyyden Tapiolaan ja Kauklahden lasitehtaan historiaan. Vapaa pääsy!

Träskändan kartanopolku koululaisille 25.8.2017
Espoon kaupunginmuseo ja Taidetalo Pikku-Aurora ylpeänä esittelevät upouuden Träskända-polun! Polulla pääsee tutustumaan Träskändan kartanoelämään itse tekemällä ja puistoa tutkimalla. Polku on testikäytössä Espoo-päivänä ja sitä otetaan testaamaan kolme ensimmäisenä ilmoittautunutta koululuokkaa! Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Museolehtori Tiina Hero, tiina.hero@espoo.fi, 046-8772 680.

Träskändan kartanopuiston perhepolku  26.-27.8. klo 11-13
Espoon kaupunginmuseo ja Taidetalo Pikku-Aurora ylpeänä esittelevät upouuden Träskända-polun! Polulla pääsee tutustumaan Träskändan kartanoelämään itse tekemällä ja puistoa tutkimalla. Polku on suunnattu perheille tai muille aikuisten ja lasten ryhmille.

Lähtö Träskändan kartanon pääovelta, osoite: Träskändan puistotie 6, Espoo

TAPIOLA - Kartanon maista kulttuurin keskukseksi 26.-27.8. klo 12
Miten Hagalundin kartanon niityistä ja metsistä syntyi Espoon kulttuurin keskus? Miksi Espoon ensimmäiset lähiöt rakennettiin juuri Hagalundiin? Kävelyllä tutustutaan Tapiolan vaiheisiin, rakennetun ympäristön erityispiirteisiin ja kuullaan tarinoita vuosikymmenten varrelta.

Lähtö Tapiolan Keskustornilta, kierros päättyy Näyttelykeskus WeeGeelle

GRÄSA - kadonneen kartanon mailla 26.-27.8. klo 14
Kävelykierroksella tutustutaan Espoon vanhimman kartanon historiaan sen alkuperäisellä paikalla: miten Gräsan kartano syntyi, ketkä ovat hallinneet kartano ja mitä siitä on yhä jäljellä maastossa. 

Lähtö Olarin kirkolta, osoite Olarinluoma 4, Espoo

Kauklahti-kävely 26.-27.8 klo 15
Kävelyllä tutustutaan lasitehtaan aikaiseen Kauklahteen ja tutkitaan lasitehtaan jättämiä jälkiä maastossa. Sopii koko perheelle, kesto n. 60 min. Alkaa Kauklahden kappelin edestä. Vapaa pääsy.

Lähtö Kauklahden kappelilta, osoite Kauppamäki 1, Espoo

Espoo-päivä Talomuseo Glimsissä

Pe 25.8. Vapaa pääsy!
klo 10–12 Kino Riihi esittää: Vanhoja filmejä tunnelmallisessa riihessä
klo 10–12 Ohjattuja pihaleikkejä, suunnattu ryhmille, ennakkovaraus
klo 10–12 Työnäytös: kehrätään lankaa
klo 10–12 Työpaja: karstataan villaa
klo 13–15 Työpaja: askarrellaan koristeellisia hääkonvehtikääreitä
klo 15 Opastus: Heilastelua ja hääperinteitä

Lapsi halaa lammasta Glimsin kotieläinpihalla

La 26.8. Vapaa pääsy!
klo 11–12 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
klo 11–13 Työpaja: kokeile lypsämistä leikkiutareilla. Työpajan järjestää Espoon 4H-yhdistys.
klo 12 Opastus näyttelyssä #eläimetespossa
klo 12.30–13 Tervetuloa halaamaan robottihylje Pyryä!
klo 13–14 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
klo 13–15 Tilkki-Vihtorin mökki avoinna
klo 14 Ruotsinkielinen opastus näyttelyssä #eläimetespoossa
klo 14.30–15 Tervetuloa halaamaan robottihylje Pyryä!
klo 15 Kino Riihi esittää: Vanhoja filmejä tunnelmallisessa riihessä
klo 15–16 Laidunvierailu 4H-kotieläinpihalla*
Hyönteiskokki valmistaa kesäisiä herkkuja! Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Su 27.8. Vapaa pääsy!
klo 12–15 Pellavasunnuntai. Kehrääjien kilta opettaa pellavan muokkausta ja kehruuta.
klo 12–14 Työpaja: opetellaan makramee-tekniikkaa
klo 13 Pohjoismaista kansanmusiikkia ja pelimanniperinnettä. Anni Tolvanen: avainviulu ja laulu
klo 13–15 Työnäytös: pitsinnypläystä. Espoon pitsinnypläys ry.
klo 15 Kino Riihi esittää: Vanhoja filmejä tunnelmallisessa riihessä

Espoo-päivä KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä

Pe 25.8 Vapaa pääsy klo17-19

Klo 17 Toisenlaisia tarinoita (K18) -yleisöopastus KAMUssa. Tällä opastuksella tutustutaan kepeästi historiaan, jollaista ei löydy historiankirjoista. Kierroksella selviää millaisia rakkaustarinoita, historian hirmutekoja ja outoja sattumuksia on tapahtunut Espoossa menneinä vuosina.

Klo 18 Toisenlaisia tarinoita (K18) -yleisöopastus KAMUssa. Tällä opastuksella tutustutaan kepeästi historiaan, jollaista ei löydy historiankirjoista. Kierroksella selviää millaisia rakkaustarinoita, historian hirmutekoja ja outoja sattumuksia on tapahtunut Espoossa menneinä vuosina.

Klo 17-19 Nouda itsellesi pala Espoon historiaa! Historialliseen asuun pukeutunut opas tekee puvun aikakauden kädentöitä, kertoo ajan pukeutumisesta ja muodista sekä jakaa Espoon historiaa käsittelevää tietokirjallisuutta Näyttelykeskus WeeGeen aulassa.

La 26.8. Vapaa pääsy!

Klo 11-17 Nouda itsellesi pala Espoon historiaa! Historialliseen asuun pukeutunut opas tekee puvun aikakauden kädentöitä, kertoo ajan pukeutumisesta ja muodista sekä jakaa Espoon historiaa käsittelevää tietokirjallisuutta Näyttelykeskus WeeGeen aulassa.

Klo 12 Perheiden museotunti KAMUssa: Lasin taika. Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!

Näyttelijä ja yleisöä museoteatterikierroksella

Klo 13 Kökkelin Manti syynää. Museoteatteri johdattaa Kauklahden kylään ja kylän keskellä seisovalle lasitehtaalle. Esityksessä tempaudutaan yli 50 vuoden taakse aikaan, jolloin koko elämä, työ ja arki, kietoutuivat tehtaan ympärille. Esityksessä liikutaan Lasin aika -näyttelyssä näyttelijän kanssa.

Klo 14 Maalaamo -työpaja.  Espoolainen Kauklahden lasitehdas oli tunnettu maalatusta lasistaan. Työpajassa suunnitellaan, sommitellaan ja maalataan oma lasikoriste. Työpaja sopii kaikenikäisille. Pienimmät vieraat aikuisten seurassa. Nonstop. KAMUn aula.

Klo 15 Yleisöopastus KAMUssa: Lasin aika - Kauklahden lasitehdas 1923-1952. Kuinka lasi syntyy ja taipuu mestarien käsissä? Opastuksella tutustutaan lasiin materiaalina ja Kauklahden lasitehtaan historiaan, käsityönä tehtyihin tuotteisiin ja työntekijöiden arkeen.

Su 27.8.

Klo 11-17 Nouda itsellesi pala Espoon historiaa! Historialliseen asuun pukeutunut opas tekee puvun aikakauden kädentöitä, kertoo ajan pukeutumisesta ja muodista sekä jakaa Espoon historiaa käsittelevää tietokirjallisuutta Näyttelykeskus WeeGeen aulassa.

Klo 11-14 Maalaamo -työpaja.  Espoolainen Kauklahden lasitehdas oli tunnettu maalatusta lasistaan. Työpajassa suunnitellaan, sommitellaan ja maalataan oma lasikoriste. Työpaja sopii kaikenikäisille. Pienimmät vieraat aikuisten seurassa. Nonstop. KAMUn aula.

Klo 12 Guidning i KAMU: En tid av glas. Köklaks glasbruk 1923-1952. Hur blir glas till och hur formas glas i mästarens händer? Under guidningen bekantar vi oss med glaset som material, Köklaks glasbruks historia, produkterna som utfördes som handarbete och med arbetarnas vardag.

Klo 14 Yleisöopastus KAMUssa: Lasin aika - Kauklahden lasitehdas 1923-1952. Kuinka lasi syntyy ja taipuu mestarien käsissä? Opastuksella tutustutaan lasiin materiaalina ja Kauklahden lasitehtaan historiaan, käsityönä tehtyihin tuotteisiin ja työntekijöiden arkeen.