Historiaristeilyt kesällä 2017

Lämmin kiitos Sata vuotta saaristossa -risteilyjen osanottajille! 

Tuleva saaristomuseoalue on kesällä 2017 myllerryksessä pihatöiden ja muiden saaristomuseon valmistelutöiden vuoksi. Pentalan Saaristopäiviä ei vuonna 2017 järjestetä, mutta sen sijaan tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden saaristoon tutustumiseen:

Suomi 100

Sata vuotta saaristossa - 
Risteile s/s Helsingfors Skärgårdilla Espoon saaristoon!

Kesän historiaristeilyt Espoon saaristoon Helsingin Kauppatorin Linnanlaiturista maanantaina 7. ja 14.8. klo 10:30. Risteilylaivana toimii m/s J.L. Runeberg

s/s Helsingfors Skärgård ennen ja nyt
s/s Helsingfors Skärgård ennen ja nyt

Espoon kaupunginmuseo järjestää kaksi historiaristeilyä Espoon kauniiseen ja kiinnostavaan saaristoon elokuussa 2017. Merimatkan varrella historian ja luonnon asiantuntijat kertovat elämästä meren ehdoilla sekä jo yli vuosisadan jatkuneesta vapaa-ajanvietosta saaristossa. Aalloilla nautitaan myös merihenkisestä elävästä musiikista. Risteily on kaksikielinen.

S/s Helsingfors Skärgård laskettiin ensi kertaa vesille Hietalahden telakalla vuonna 1912. Se kulki Helsingin ja Porkkalan välistä reittiä halki Espoon saariston aina siihen saakka, kunnes siirtyi Porvoon reitille 1930-luvun alussa. Siitä lähtien se tunnettiin nykynimellään J.L. Runeberg. 1960-luvulta alkaen laiva on kulkenut dieselmoottorin voimin.

Sata vuotta saaristossa -risteily on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Risteilyn lähtö- ja paluupaikka: Helsingin Kauppatori, Linnanlaituri.
Nousu laivaan klo 10 alkaen.
Risteilyn kesto n. 3,5 h. Paluumatkalla maihinnousumahdollisuus Soukan venesatamassa (Klobben).

Risteilyn hinta: aikuiset 35 €, alle 18-vuotiaat 21 € + Tiketin palvelumaksu 2,50 €

Risteilyn reitti kulkee Suvisaaristoon ja Espoonlahdelle sekä kiertää Pentalan saaren ja palaa Helsinkiin. Kesto n. 3,5 h. Maihinnousumahdollisuus Soukan venesatamassa (Klobben). Laivalla kuullaan kotiseutuneuvos Benita Åkerlundia, saaristo-opas Tommi Heinosta, museon asiantuntijoita sekä Pentti Hildénin ja Henrik Wickströmin saaristohenkistä musisointia. 

Risteilyn hintaan kuuluu kahvi/tee ja runebergintorttu. Laivalla on kahvila, jonka valikoimissa on myös pikkusuolaista. Omien eväiden tuonti laivalle on sallittu, mutta alkoholijuomien ehdottomasti kielletty.

Muutokset reitissä ja ohjelmassa ovat mahdollisia.

Järjestäjätahot: Espoon kaupunginmuseo, Esbo Hembygdsförening r.f ja Esbo Stads Svenska bildningstjänster

Voit ostaa lipun Tiketin verkkopalvelusta tai Tiketin toimipisteistä. Verkon kautta ostetut liput voit noutaa myös R-kioskeilta. Lippuja on varattavissa 150 kpl /risteily.

Huom: Lipun voi ostaa ainoastaan etukäteen. Lippuja ei myydä laivalla.

Seuraa saaristomuseohanketta ympäri vuoden Facebookissa! >>

Kuvia vuoden 2016 Saaristopäiviltä >>

Julkaistu 2.6.2016 klo 12.34 , päivitetty 16.8.2017 klo 10.03

Alue:
  • Suvisaaristo