Museotyö

Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka museokokoelmansa ja näyttelyidensä avulla kertoo Espoon kaupunkilaitoksen ja espoolaisten historiasta.
Kaupunginmuseon tehtävänä on vaalia, tutkia ja tallentaa Espoon alueen ja sen asukkaiden historiaa ja kulttuuriperintöä monin eri tavoin sekä esitellä ja kertoa siitä tämän päivän ihmisille.

Nykyisen Espoon alueella asuneilla ihmisillä on mielenkiintoinen historia. Menneisyydestä tiedetään jo paljon, mutta selvitettävää riittää, sillä tämä päivä on jo huomenna historiaa.  Museotyö on kuitenkin jatkuvaa valintojen tekemistä - mitä talletetaan ja miksi. Museon kokoelmia kartutetaan harkitusti kokoelmapolitiikan periaatteiden mukaan.

Museotyö on usein kilpajuoksua ajan kanssa, sillä nopean rakentamisen kaupungissa muutokset kulttuuriympäristössä ovat nopeita ja Espoon menneisyyden tarinat tulee saada talteen! 

Espoon kaupunginmuseon toimisto sijaitsee Tapiolassa,  Näyttelykeskus WeeGeellä.

Tutustu Espoon historiaan täällä >>

KulttuuriEspoo 2030 

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi KulttuuriEspoo 2030 -linjaukset 9.11.2015. KulttuuriEspoo 2030 hyödyntää kulttuurin ja taiteen näkökulmaa koko kaupungin tulevaisuuden linjaamisessa. Linjausten mukaan kulttuurilla ja taiteella tulee olla näkyvämpi rooli esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa, rakentamisessa, oppimisessa, sosiaalipalveluissa ja terveydenhoidossa. 

Lasin aika on Espoon kaupunginmuseon uusin tutkimusjulkaisu 15.8.2017
Kauan odotettu Espoon kaupunginmuseon uusin julkaisu Lasin aika on nyt valmis. Kauklahden lasitehtaan historiasta ja sen tuotannosta kertova julkaisu on usean vuoden tutkimustuloksena syntynyt aiheen ensimmäinen perusteos.
Kokoelman helmiä KAMUssa: Backbyssä katettiin kansainvälisesti. 8.8.2017
Espoon kaupunginmuseo sai kuluvana kesänä merkittävän espoolaiseen kartanokulttuuriin liittyvän lahjoituksen. Lahjoittajat ovat koonneet lahjoittamansa esineistön siten, että kaupunginmuseo voi tehdä kartanoelämää esittelevän kahden hengen kattauksen. Lahjoitetut esineet ovat esillä KAMUssa 1.10. asti.

Uutiset

RSS
Julkaistu 11.12.2014 klo 10.37 , päivitetty 3.2.2017 klo 9.40