KAMU

Kuva: EKMKAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa.

KAMUn pysyvä näyttely Tuhat tarinaa Espoosta kertoo Espoon historiasta kivikaudelta kaupungin aikaan saakka.  Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja.KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla – viikottaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Espoon kaupunginmuseon toimisto ja arkisto sijaitsevat myös WeeGeellä.

Lasin aika on Espoon kaupunginmuseon uusin tutkimusjulkaisu 15.8.2017
Kauan odotettu Espoon kaupunginmuseon uusin julkaisu Lasin aika on nyt valmis. Kauklahden lasitehtaan historiasta ja sen tuotannosta kertova julkaisu on usean vuoden tutkimustuloksena syntynyt aiheen ensimmäinen perusteos.
Kokoelman helmiä KAMUssa: Backbyssä katettiin kansainvälisesti. 8.8.2017
Espoon kaupunginmuseo sai kuluvana kesänä merkittävän espoolaiseen kartanokulttuuriin liittyvän lahjoituksen. Lahjoittajat ovat koonneet lahjoittamansa esineistön siten, että kaupunginmuseo voi tehdä kartanoelämää esittelevän kahden hengen kattauksen. Lahjoitetut esineet ovat esillä KAMUssa 1.10. asti.
Espoo-päivä Espoon kaupunginmuseossa 25.8. -27.8.2017 26.6.2017
Espoon kaupunginmuseo viettää Espoo-päivää perjantaista sunnuntaihin KAMUssa, Glimsissä ja ympäri kaupunkia!
Kauklahti tänään, kauklahtelaisten oma näyttely KAMUssa 13.6.-3.9.2017 12.6.2017
Kauklahti tänään -näyttelykokonaisuus on syntynyt Espoon kaupunginmuseon ja Kauklahden asukkaiden yhteistyönä. Se on osa Kauklahden lasitehtaan elämästä kertovan Lasin aika -näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttelykokonaisuus muodostuu videoteoksesta ja kahdesta peräkkäisestä valokuvanäyttelystä.

Tapahtumat

RSS
  • Tällä opastuksella tutustutaan kepeästi historiaan, jollaista ei löydy historiankirjoista. Kierroksella selviää millaisia rakkaustarinoita, historian hirmutekoja ja outoja sattumuksia on tapahtunut Espoossa menneinä vuosina.
  • Historialliseen asuun pukeutunut opas tekee puvun aikakauden kädentöitä, kertoo ajan pukeutumisesta ja muodista sekä jakaa Espoon historiaa käsittelevää tietokirjallisuutta Näyttelykeskus WeeGeen aulassa.
  • Tällä opastuksella tutustutaan kepeästi historiaan, jollaista ei löydy historiankirjoista. Kierroksella selviää millaisia rakkaustarinoita, historian hirmutekoja ja outoja sattumuksia on tapahtunut Espoossa menneinä vuosina.
  • Espoo-päivänä voi KAMUssa mm. osallistua Maalaamo-työpajaan tai museoteatteriesitykseen Lasin aika -näyttelyssä. Vapaa pääsy!
  • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!
Julkaistu 11.12.2014 klo 10.12 , päivitetty 13.12.2016 klo 13.14