KAMU

Kuva: EKMKAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa.

KAMUn pysyvä näyttely Tuhat tarinaa Espoosta kertoo Espoon historiasta kivikaudelta kaupungin aikaan saakka.  Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja.KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla – viikottaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Espoon kaupunginmuseon toimisto ja arkisto sijaitsevat myös WeeGeellä.

Kauklahden lasia keräilijöiden kokoelmista 8.2.2017
Nostalgiset Kauklahden lasiesineet ovat päätyneet monen keräilijän kokoelmaan. KAMUn Lasin aika-näyttelyn rinnalla on on keväällä esillä Pop up -näyttelyissä aarteita kotien kätköistä.
Lasin matkassa blogosfäärissä 26.1.2017
Museomakustelua-blogissa sukelletaan KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä esillä olevaan Lasin aika -näyttelyyn ja lasin maailmaan muutenkin.
Mehiläishoitoa Uusmäessä 17.1.2017
Espoon kaupunginmuseo on saanut kokoelmaansa espoolaisen mehiläistarhurin koko työvälineistön. Viljo Hartman hoiti lähes 50 vuotta mehiläisiä omakotitalonsa pihapiirissä Uusmäessä.
Bodom - Ämmässuo All Year Long 9.1.2017
Kaupunginmuseon facebook-sivuille ilmestyy vuonna 2017 joka torstai arkistokuvia Espoon virallisista kaupunginosista - aakkosjärjestyksessä.

Ajankohtaista KAMUssa

RSS
  • Walter Lönnberg (s. 1899) oli harrastajakuvaaja, joka kuvasi perheensä elämää kesähuvilalla Suvisaaristossa. Valikoima Walter Lönnbergin Espoo-aiheisista lasinegatiiveista on nyt digitoitu ja julkaistu Finna –hakupalvelussa.
  • Espoon kaupunginmuseo on mukana Valtioneuvoston Suomi100 – itsenäisyyden juhlavuodessa hankkeella ”Espoo sisällissodassa”. Espoon kaupunginmuseo kerää Espooseen ja espoolaisiin liittyviä muistoja, muistelmia, tarinoita, valokuvia, päiväkirjoja, postikortteja, kirjeitä ja tietoa vuosien 1917-1918 tapahtumista.
  • Espoon kaupunginmuseon näyttely Lasin aika kertoo Kauklahden lasitehtaan historiasta, sen tuotannosta, työntekijöistä ja heidän arjestaan. Lasin kiehtova maailma avautuu esillä olevan runsaan ja monipuolisen esineistön ja kuva-aineiston välityksellä.

Tapahtumat

RSS
  • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!
  • Kuinka lasi syntyy ja taipuu mestarien käsissä? Opastuksella tutustutaan lasiin materiaalina ja Kauklahden lasitehtaan historiaan, käsityönä tehtyihin tuotteisiin ja työntekijöiden arkeen.
  • Boris Saltikoff tutustuttaa kuulijat yhteen monikulttuuriseen vähemmistöömme, Espoon ortodoksiseen yhteisöön ja Tapiolan ortodoksikirkkoon. Kahvit juodaan ensin KAMUn Museopedassa,jonka jälkeen kävellään kirkolle. Luennon kesto n. 1,5 tuntia. Espoon kaupunginmuseon Seniori-iltapäivissä kuullaan historian asiantuntijoiden luentoja mielenkiintoisista aiheista. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €.
  • Maaliskuun Vaunutreffeillä tutustutaan kartanoiden maahantuomiin uutuuksiin haistelemalla, tunnustelemalla ja kokeilemalla itse!

    Kuukauden ensimmäisenä torstaina KAMUssa järjestetään vanhemmille yhteinen, mukava hetki vauvan kanssa. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Vaunutreffeillä tutustutaan historiaan yhdessä toisten vanhempien kanssa moniaistisesti, itse kokeilemalla. Vapaa pääsy!
  • Tällä opastuksella tutustutaan kepeästi historiaan, jollaista ei löydy historiankirjoista. Kierroksella selviää millaisia rakkaustarinoita, historian hirmutekoja ja outoja sattumuksia on tapahtunut Espoossa menneinä vuosina.
Julkaistu 11.12.2014 klo 10.12 , päivitetty 13.12.2016 klo 13.14