KAMU

Kuva: EKMKAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa.

KAMUssa historia herää eloon! Tuhat tarinaa Espoosta -perusnäyttelyn kiehtovat tarinat kuljettavat katsojansa kaukaa Espoon muinaisuudesta halki keskiaikaisen pitäjän aina Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin.  Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja. KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla – viikottaiset opastukset, luentosarjat, kädentaitojen työnäytökset ja monet muut tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Espoon kaupunginmuseon toimisto ja arkisto sijaitsevat myös Weegeellä.

Espoon kaupunginmuseo on mukana Kutitus-festivaaleilla 5.-9.10. 15.9.2016
Ihminen on keksinyt ja keksii koko ajan uusia tapoja liikkua nopeammin ja pidemmälle – kohti uusia seikkailuja! Kutitus-taidefestivaalia vietetään tänä vuonna 5.-9.10. Espoon kulttuurikeskuksessa. Tänä vuonna Kutituksessa pääsee tutustumaan niin maailman ensimmäiseen autoon, lentämiseen, raiteisiin kuin hevoskyytiinkin.
Lumoudu lasista KAMUssa 24.9.2016 klo11-17 9.9.2016
Lumoudu lasista! Lasilauantaissa on ohjelmaa niin harrastajille kuin perheille. Paikalla on mm. lasinpuhaltaja, lasiesineiden tunnistusta, Maalaamo-työpaja ja opastuksia.

Ajankohtaista KAMUssa

RSS
  • Espoon kaupunginmuseon uusi näyttely Lasin aika kertoo Kauklahden lasitehtaan historiasta, sen tuotannosta, työntekijöistä ja heidän arjestaan. Lasin kiehtova maailma avautuu esillä olevan runsaan ja monipuolisen esineistön ja kuva-aineiston välityksellä. Näyttely avautuu yleisölle KAMUssa 15.6.2016.
  • KAMUn perusnäyttely Näyttelykeskus WeeGeellä kertoo tarinoita Espoosta - sen ihmisistä ja monenlaisista kohtaloista, kylistä ja kartanoista, juhlasta ja arjesta kautta aikojen historian eri vaiheissa.

Tapahtumat

RSS
  • Tällä kierroksella tutustutaan betoniarkkitehtuuristaan kiiteltyyn kirjapainoon, joka toimii nykyään usean museon näyttelykeskuksena. Kierroksella selviää, mistä WeeGee on saanut nimensä, miksi se sijaitsee juuri Tapiolassa ja millaisia museokokemuksia WeeGeeltä voi nykyään saada.
  • Kuinka lasi syntyy ja taipuu mestarien käsissä? Opastuksella tutustutaan lasiin materiaalina ja Kauklahden lasitehtaan historiaan, käsityönä tehtyihin tuotteisiin ja työntekijöiden arkeen.
  • Suomen Lelumuseo Hevosenkengän museonjohtaja Johanna Rassi kertoo entisajan leikkikaluista. Mukaan voi tuoda omia, vanhoja leluja!Espoon kaupunginmuseon Seniori-iltapäivissä kuullaan historian asiantuntijoiden luentoja mielenkiintoisista aiheista. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €.
  • Tällä kierroksella tutustutaan betoniarkkitehtuuristaan kiiteltyyn kirjapainoon, joka toimii nykyään usean museon näyttelykeskuksena. Kierroksella selviää, mistä WeeGee on saanut nimensä, miksi se sijaitsee juuri Tapiolassa ja millaisia museokokemuksia WeeGeeltä voi nykyään saada.
  • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!
Julkaistu 11.12.2014 klo 10.12 , päivitetty 13.6.2016 klo 10.03