KAMU

Kuva: EKMKAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa.

KAMUssa historia herää eloon! Tuhat tarinaa Espoosta -perusnäyttelyn kiehtovat tarinat kuljettavat katsojansa kaukaa Espoon muinaisuudesta halki keskiaikaisen pitäjän aina Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin.  Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja. KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla – viikottaiset opastukset, luentosarjat, kädentaitojen työnäytökset ja monet muut tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Espoon kaupunginmuseon toimisto ja arkisto sijaitsevat myös Weegeellä.

Rosan koodia etsitään WeeGeellä 3.10.2016
Ylen tuottamaa nuorille suunnattua Rosan koodi -peliä pääsee pelaamaan Näyttelykeskus WeeGeellä Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, KAMUssa ja Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä. Saavu WeeGeelle ja etsi koodi vihjeiden perusteella! Museoihin on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

Ylen Rosan koodi -pelissä lapsi seuraa jännittävää tarinaa sekä innostuu ohjelmoinnista viihteellisellä tavalla. Rosan koodi -peli on käynnissä 4.10.2016 - 31.1.2017. rosankoodi.fi. Peli on pelattavissa vain suomeksi.
Lasin aika. Kauklahden lasitehdas 1923–1952. (15.6.2016–3.9.2017) 10.12.2015
Espoon kaupunginmuseon näyttely Lasin aika kertoo Kauklahden lasitehtaan historiasta, sen tuotannosta, työntekijöistä ja heidän arjestaan. Lasin kiehtova maailma avautuu esillä olevan runsaan ja monipuolisen esineistön ja kuva-aineiston välityksellä.

Ajankohtaista KAMUssa

RSS
  • KAMUn perusnäyttely Näyttelykeskus WeeGeellä kertoo tarinoita Espoosta - sen ihmisistä ja monenlaisista kohtaloista, kylistä ja kartanoista, juhlasta ja arjesta kautta aikojen historian eri vaiheissa.

Tapahtumat

RSS
  • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!
  • Kuinka lasi syntyy ja taipuu mestarien käsissä? Opastuksella tutustutaan lasiin materiaalina ja Kauklahden lasitehtaan historiaan, käsityönä tehtyihin tuotteisiin ja työntekijöiden arkeen.
  • Museilektor Tanja Ekholm. Det mångkulturella museipedagogiska arbetet på Esbo stadsmuseum. Kaksikielinen keskustelu. Espoon kaupunginmuseon Seniori-iltapäivissä kuullaan historian asiantuntijoiden luentoja mielenkiintoisista aiheista. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €.
  • Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto perehdyttää kuulijat suomalaisen lasin maailmaan. Luennolle on vapaa pääsy. Luennon jälkeen on mahdollisuus tutustua Lasin aika -näyttelyyn klo 19.30 saakka.
  • Marraskuun Vaunutreffeillä tutustutaan lasitehtaan maalaamon toimintaan.

    Kuukauden ensimmäisenä torstaina KAMUssa järjestetään omaa aikaa pienten lasten vanhemmille. Vaunutreffeillä tutustutaan johonkin historialliseen teemaan ja toisiin vanhempiin. Vaunutreffi ohjelma on vauvaystävällistä, mutta suunnattu aikuisille. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Näyttelytila on varattu kokonaan vaunuväelle. Vapaa pääsy!
Julkaistu 11.12.2014 klo 10.12 , päivitetty 13.6.2016 klo 10.03