KAMU

Kuva: EKMKAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa.

KAMUn pysyvä näyttely Tuhat tarinaa Espoosta kertoo Espoon historiasta kivikaudelta kaupungin aikaan saakka.  Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja.KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla – viikottaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Espoon kaupunginmuseon toimisto ja arkisto sijaitsevat myös WeeGeellä.

Lumoudu lasista KAMUssa 20.5.2017 27.4.2017
KAMUn Lasilauantaissa on ohjelmaa niin harrastajille kuin perheille. Paikalla lasinpuhaltaja, lasiesineiden tunnistusta, Maalaamo-työpaja ja opastuksia.
Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.2017 vapaa pääsy Espoon kaupunginmuseoon 18.4.2017
Espoon kaupunginmuseon kohteissa vapaa pääsy ja tapahtumia, sekä kävelykerrroksia museon seinien ulkopuolellakin.
Kauklahden lasia keräilijöiden kokoelmista 20.3.2017
Nostalgiset Kauklahden lasiesineet ovat päätyneet monen keräilijän kokoelmaan. KAMUn Lasin aika-näyttelyn rinnalla on on keväällä esillä Pop up -näyttelyissä aarteita kotien kätköistä.
Lasin matkassa blogosfäärissä 26.1.2017
Museomakustelua-blogissa sukelletaan KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä esillä olevaan Lasin aika -näyttelyyn ja lasin maailmaan muutenkin.

Ajankohtaista KAMUssa

RSS
 • Espoon kaupunginmuseo on saanut kokoelmaansa espoolaisen mehiläistarhurin koko työvälineistön. Viljo Hartman hoiti lähes 50 vuotta mehiläisiä omakotitalonsa pihapiirissä Uusmäessä.
 • Kaupunginmuseon facebook-sivuille ilmestyy vuonna 2017 joka torstai arkistokuvia Espoon virallisista kaupunginosista - aakkosjärjestyksessä.
 • Walter Lönnberg (s. 1899) oli harrastajakuvaaja, joka kuvasi perheensä elämää kesähuvilalla Suvisaaristossa. Valikoima Walter Lönnbergin Espoo-aiheisista lasinegatiiveista on nyt digitoitu ja julkaistu Finna –hakupalvelussa.
 • Espoon kaupunginmuseo on mukana Valtioneuvoston Suomi100 – itsenäisyyden juhlavuodessa hankkeella ”Espoo sisällissodassa”. Espoon kaupunginmuseo kerää Espooseen ja espoolaisiin liittyviä muistoja, muistelmia, tarinoita, valokuvia, päiväkirjoja, postikortteja, kirjeitä ja tietoa vuosien 1917-1918 tapahtumista.
 • Espoon kaupunginmuseon näyttely Lasin aika kertoo Kauklahden lasitehtaan historiasta, sen tuotannosta, työntekijöistä ja heidän arjestaan. Lasin kiehtova maailma avautuu esillä olevan runsaan ja monipuolisen esineistön ja kuva-aineiston välityksellä.

Tapahtumat

RSS
 • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!
 • KAMUn senioreiden historiallisten iltapäivien kevätretkellä tutustumme Espoon huviloiden historiaan ja nykypäivään. Retken hinta 35 e (sis. lounaan). IlmoittautuminenTanja Ekholmille alkaa 1.2.2017. Paikat täytetäänilmoittautumisjärjestyksessä (45hlö). Linja-auton lähtö- ja paluupaikka Näyttelykeskus WeeGee. Retkelle mukaan hyvät kävelykengät! Huom! Retki on täynnä!
 • Toukokuun Vaunutreffeillä katsotaan maisemaa uusin silmin! Treffeillä lähdetään kävelyretkelle Tapiolan kansallismaisemaan, kesto n. 60 min. Säänmukaiset varusteet ylle!

  Kuukauden ensimmäisenä torstaina KAMUssa järjestetään vanhemmille yhteinen, mukava hetki vauvan kanssa. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Vaunutreffeillä tutustutaan historiaan yhdessä toisten vanhempien kanssa moniaistisesti, itse kokeilemalla. Vapaa pääsy!
 • Tällä opastuksella tutustutaan kepeästi historiaan, jollaista ei löydy historiankirjoista. Kierroksella selviää millaisia rakkaustarinoita, historian hirmutekoja ja outoja sattumuksia on tapahtunut Espoossa menneinä vuosina.
 • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!
Julkaistu 11.12.2014 klo 10.12 , päivitetty 13.12.2016 klo 13.14