KAMU

Kuva: EKMKAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa.

KAMUn pysyvä näyttely Tuhat tarinaa Espoosta kertoo Espoon historiasta kivikaudelta kaupungin aikaan saakka.  Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja.KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla – viikottaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Espoon kaupunginmuseon toimisto ja arkisto sijaitsevat myös WeeGeellä.

Lasten museofestarit 1.-2.4.2017 WeeGeellä 28.2.2017
Tervetuloa aikamatkalle 1980-luvulle karaoken, levyraadin, Nintendon, Star Warsin, My Little Ponyn ja piirtoheittimien maailmaan. KAMU on mukana Näyttelykeskus WeeGeen yhteistapahtumassa ohjelmalla, jossa pääsee kokeilemaan ja katselemaan aikakauden esineitä sekä muistelemaan yhdessä vanhemman kanssa millaista oli olla lapsi tai nuori 80-luvulla.

Kauklahden lasia keräilijöiden kokoelmista 8.2.2017
Nostalgiset Kauklahden lasiesineet ovat päätyneet monen keräilijän kokoelmaan. KAMUn Lasin aika-näyttelyn rinnalla on on keväällä esillä Pop up -näyttelyissä aarteita kotien kätköistä.
Lasin matkassa blogosfäärissä 26.1.2017
Museomakustelua-blogissa sukelletaan KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä esillä olevaan Lasin aika -näyttelyyn ja lasin maailmaan muutenkin.
Mehiläishoitoa Uusmäessä 17.1.2017
Espoon kaupunginmuseo on saanut kokoelmaansa espoolaisen mehiläistarhurin koko työvälineistön. Viljo Hartman hoiti lähes 50 vuotta mehiläisiä omakotitalonsa pihapiirissä Uusmäessä.

Ajankohtaista KAMUssa

RSS
  • Tervetuloa aikamatkalle 1980-luvulle karaoken, levyraadin, Nintendon, Star Warsin, My Little Ponyn ja piirtoheittimien maailmaan. WeeGeen perinteisillä lasten museofestareilla kurkistetaan isien ja äitien lapsuuden aikaan, kun lavalle nousevat muun muassa Gommi ja Pommi (M.A. Numminen ja Pedro Hietanen) sekä Timo Taikuri.
  • Kaupunginmuseon facebook-sivuille ilmestyy vuonna 2017 joka torstai arkistokuvia Espoon virallisista kaupunginosista - aakkosjärjestyksessä.
  • Walter Lönnberg (s. 1899) oli harrastajakuvaaja, joka kuvasi perheensä elämää kesähuvilalla Suvisaaristossa. Valikoima Walter Lönnbergin Espoo-aiheisista lasinegatiiveista on nyt digitoitu ja julkaistu Finna –hakupalvelussa.
  • Espoon kaupunginmuseo on mukana Valtioneuvoston Suomi100 – itsenäisyyden juhlavuodessa hankkeella ”Espoo sisällissodassa”. Espoon kaupunginmuseo kerää Espooseen ja espoolaisiin liittyviä muistoja, muistelmia, tarinoita, valokuvia, päiväkirjoja, postikortteja, kirjeitä ja tietoa vuosien 1917-1918 tapahtumista.
  • Espoon kaupunginmuseon näyttely Lasin aika kertoo Kauklahden lasitehtaan historiasta, sen tuotannosta, työntekijöistä ja heidän arjestaan. Lasin kiehtova maailma avautuu esillä olevan runsaan ja monipuolisen esineistön ja kuva-aineiston välityksellä.

Tapahtumat

RSS
  • Projektitutkija Nina Talvela kertoo elämästä Pentalan saarella. Espoon kaupunginmuseon Seniori-iltapäivissä kuullaan historian asiantuntijoiden luentoja mielenkiintoisista aiheista. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €.
  • Espoon kaupunginmuseo jalkautuu maaliskuussa ja huhtikuussa Helsinkiin. Kaupunginmuseon Lamppukävelyillä katsellaan Helsingin keskustan julkisten tilojen valaisimia uusin silmin. Kävelykierros johdattaa 1920-1950-luvun valaisinten ja lasimuotoilun pariin. Kierros kulkee Senaatintorilta Sokokselle. Kävelylle lähdetään Helsingin yliopiston portailta (Unioninkatu 34, Helsinki). Vapaa pääsy.
  • Tervetuloa aikamatkalle 1980-luvulle karaoken, levyraadin, Nintendon, Star warsin, My Little Ponyn ja piirtoheittimien maailmaan!
  • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan!
  • Lasin taika tutuksi ja yhteistyötaidot testiin! Millaista on työ lasitehtaassa? Kuka tehtaalainen sinä olisit? Toiminnallinen omatoimitutustuminen Lasin aika -näyttelyyn oppaan johdolla. Sopii kaikenikäisille. Aikuinen mukaan.
Julkaistu 11.12.2014 klo 10.12 , päivitetty 13.12.2016 klo 13.14