Talomuseo Glimsin kevätkausi jatkuu vielä huhtikuun ajan. Luvassa mm. munanmaalausta ja pahan Kiiran karkoitusta!
Kartanoilla on ollut tärkeä rooli Espoon historiassa. Ne ovat olleet erittäin näkyviä espoolaisessa maisemassa. Aikojen kuluessa osa kartanoista on kadonnut ja niiden ympäristö on muuttunut. Kartanoiden pitkä historia näkyy edelleen esimerkiksi puukujanteina ja rakennusten kivijalkoina. Näyttely kertoo Espoon kartanomaisemien kiehtovasta muutoksesta erityisesti valokuvien avulla.
Suuren suosion vuoksi Espoon kadonneita kartanoita näyttelyn aukioloaikaa on päätetty jatkaa 29.6.2014 asti.

Tapahtumat

RSS
  • Tutustutaan Karvasmäen kylän varhaiseen historiaan aina Kivikaudelta saakka.
  • Kotiteollisuusopettaja, artenomi amk ja Lautanauhat -kirjan tekijä Maikki Karisto kertoo suomalaisesta nauhankudonnan taidosta esihistoriallisen ajan lopulla. Espoon kaupunginmuseon Seniori-iltapäivissä kuullaan historian asiantuntijoiden luentoja mielenkiintoisista aiheista. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €.
  • Lauantaisin klo 12 perheen pienimmät pääsevät aikuisen seurassa tutustumaan pienin askelin Espoon historiaan. Millaista elämä oli äidin, isoäidin ja isoisoäidin aikaan? Entä ensimmäisten ihmisten muuttaessa Espoon alueelle? Lähde mukaan toiminnalliselle matkalle menneisyyteen Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä!
  • Espoon kadonneita kartanoita -näyttely kertoo kahdeksan kadonneen kartanon tarinan: miten kartanot syntyivät, millaisia vaiheita niiden historiaan kuului, miksi ne katosivat ja mitä niistä on edelleen jäljellä maisemassa. Opastuksella tutustutaan kulttuurimaiseman muutoksiin.

Espoon kaupunginmuseo


Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle vaiheittain.

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian ja kulttuuriperinnön asiantuntija. Tutustu Espoon historiaan täällä >>