Koska miehet alkoivat käyttää kihlasormuksia? Milloin vihkiminen tuli pakolliseksi? Mitä kaikkea kuului puhemiehen ja kaason tehtäviin? Glimsin kesäkauden näyttelyssä kurkistetaan häätapojen pitkään ja värikkääseen historiaan.
Näyttely johdattaa kävijän kylpemisen ja terveysvesien historiaan antiikin Rooman kylpylöistä Espoon terveyslähteen kautta nykypäivään.
Tule ja nauti kylpylän lämmöstä, parfyymien tuoksuista ja merikylpylätunnelmasta. Poikkea myös vesikioskin kautta vesitehtävien pariin Vesihuoneeseen.

Tapahtumat

RSS
  • Millaista elämä oli äidin, isoäidin ja isoisoäidin aikaan? Entä ensimmäisten ihmisten muuttaessa Espoon alueelle? Perheen pienimmät pääsevät aikuisen seurassa tutustumaan pienin askelin historiaan Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.
  • Opastettu kävelykierros Espoon terveyslähteellä johdattaa Espoon oman kaivohuoneen tarinaan. Tutustumme terveyslähteen arkeologiseen puistoon ja mineraalivesien nauttimiseen 1700-1800-luvuilla. Vapaa pääsy.
  • Jotain uutta, paljon vanhaa. Häätapojen juurilla -näyttely viimeistä päivää auki. Vapaa pääsy!

    klo 13 opastus: Jotain uutta, paljon vanhaa. Häätapojen juurilla.
    klo 14 ruotsinkielinen opastus: Någonting nytt, mycket gammalt. Om bröllapssedernas anor.
  • EBUF (Esbobygdens ungdomsförbund r.f.) järjestää syysmarkkinat museon alueella. Vapaa pääsy museoon!

Espoon kaupunginmuseo


Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle vaiheittain.

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian ja kulttuuriperinnön asiantuntija. Tutustu Espoon historiaan täällä >>