Koska miehet alkoivat käyttää kihlasormuksia? Milloin vihkiminen tuli pakolliseksi? Mitä kaikkea kuului puhemiehen ja kaason tehtäviin? Glimsin kesäkauden näyttelyssä kurkistetaan häätapojen pitkään ja värikkääseen historiaan.
Näyttely johdattaa kävijän kylpemisen ja terveysvesien historiaan antiikin Rooman kylpylöistä Espoon terveyslähteen kautta nykypäivään.
Tule ja nauti kylpylän lämmöstä, parfyymien tuoksuista ja merikylpylätunnelmasta. Poikkea myös vesikioskin kautta vesitehtävien pariin vesihuoneeseen.

Tapahtumat

RSS
  • Tutustutaan Karvasmäen kylän varhaiseen historiaan aina kivikaudelta saakka.
  • Millaista elämä oli äidin, isoäidin ja isoisoäidin aikaan? Entä ensimmäisten ihmisten muuttaessa Espoon alueelle? Perheen pienimmät pääsevät aikuisen seurassa tutustumaan pienin askelin historiaan Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.
  • Kuukauden ensimmäisenä lauantaina perheen pienimmät pääsevät aikuisen seurassa tutustumaan ruotsiksi pienin askelin Espoon historiaan. Millaista elämä oli äidin, isoäidin ja isoisoäidin aikaan? Entä ensimmäisten ihmisten muuttaessa Espoon alueelle? Lähde mukaan toiminnalliselle matkalle menneisyyteen!

    Opastus sisältyy Näyttelykeskus WeeGeen pääsylipun hintaan. Tiedustelut: KAMUn oppaat, p. 09.816 57052.
  • KAMUn ruotsinkielisellä yleisöopastuksella matkataan kivikaudelta kaupunkiin. Opastuksella tutustutaan elämään kivikauden hylkeenpyytäjien saarella, keskiajan kylässä, kartanoissa ja tuvissa, Kauklahden tehtaantyöläisen torpassa sekä Suomen toiseksi suurimman kaupungin lähiöissä.

Espoon kaupunginmuseo


Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle vaiheittain.

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian ja kulttuuriperinnön asiantuntija. Tutustu Espoon historiaan täällä >>