Talomuseo Glimsin näyttely kertoo metallinetsintäharrastuksesta monista näkökulmista. Metallinilmaisimilla löytyy maasta niin vanhoja rahoja kuin pullonkorkkejakin. Maata kaivaessa täytyy kuitenkin huomioida monia asioita, jotta tieto paikalla eletystä elämästä ei katoaisi lapion kauhaisuihin. Harrastajat ovatkin usein hyvin kiinnostuneita arkeologiasta ja historiasta. Näyttelyssä pääsee kurkistamaan harrastuksen saloihin ja ilmaisimilla tehtyihin espoolaislöytöihin
Näyttely johdattaa kävijän kylpemisen ja terveysvesien historiaan antiikin Rooman kylpylöistä Espoon terveyslähteen kautta nykypäivään.
Tule ja nauti kylpylän lämmöstä, parfyymien tuoksuista ja merikylpylätunnelmasta. Poikkea myös vesikioskin kautta vesitehtävien pariin Vesihuoneeseen.

Tapahtumat

RSS
  • Koko perheen rastikierroksella Parantavat vedet -näyttelyssä etsitään hauskojen vihjeiden perusteella jänniä asioita kylpylävieraista, kylpylöistä ja vesihoidoista.

  • Kiinnostaako metallinetsintä? Tule tapaamaan metallinilmaisinharrastajia Glimsin Arvoituksia maasta -näyttelyyn.
  • Kylpylöiden seuraelämä ja mineraalivesien parantava vaikutus tulevat tutuksi Parantavat vedet -näyttelyn yleisöopastuksella. Kuljemme antiikin Roomasta Espoon 1780-luvun terveyslähteelle ja tutustumme 1900-luvun alun hoitohuoneeseen. Vesi on voiteista vanhin!
  • Antiikin Rooman valtakunnasta ja sen tarvitsemista vesimääristä kertoo FM Juuso Myrttinen. Espoon kaupunginmuseon Seniori-iltapäivissä kuullaan historian asiantuntijoiden luentoja mielenkiintoisista aiheista. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €.

Espoon kaupunginmuseo


Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle vaiheittain.

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian ja kulttuuriperinnön asiantuntija. Tutustu Espoon historiaan täällä >>