Espoon kaupunginmuseo on mukana Valtioneuvoston Suomi100 – itsenäisyyden juhlavuodessa hankkeella ”Espoo sisällissodassa”. Espoon kaupunginmuseo kerää Espooseen ja espoolaisiin liittyviä muistoja, muistelmia, tarinoita, valokuvia, päiväkirjoja, postikortteja, kirjeitä ja tietoa vuosien 1917-1918 tapahtumista.
Ylen tuottamaa nuorille suunnattua Rosan koodi -peliä pääsee pelaamaan Näyttelykeskus WeeGeellä Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, KAMUssa ja Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä. Saavu WeeGeelle ja etsi koodi vihjeiden perusteella! Museoihin on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

Ylen Rosan koodi -pelissä lapsi seuraa jännittävää tarinaa sekä innostuu ohjelmoinnista viihteellisellä tavalla. Rosan koodi -peli on käynnissä 4.10.2016 - 31.1.2017. rosankoodi.fi. Peli on pelattavissa vain suomeksi.

Tapahtumat

RSS

Espoon kaupunginmuseo


Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle vaiheittain.

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian ja kulttuuriperinnön asiantuntija. Tutustu Espoon historiaan täällä >>