Glimsin tupa on jouluasussaan adventista nuuttiin 29.11.2015-13.1.2016. Perinteiset joulutunnelmaa -viikonloput tuovat Glimsiin jälleen paljon ohjelmaa ja ihanan jouluista tunnelmaa 12.-13.12. ja 19.-20.12.2015!
Valokuvataiteilija Otto-Ville Väätäisen teoksia Talomuseo Glimsistä 3.11.2015 - 6.3.2016

Tapahtumat

RSS
  • Glimsin käsityökerho
    2.12.2015 klo 13.00
    Tehdään yhdessä käsitöitä tunnelmallisessa tuvassa. Vapaa pääsy.
  • Kuvittaja, oppikirjailija Sampsa Rydman kertoo joulun edeltäjästä Saturnaliasta ja muista roomalaisista juhlista, jotka yhä vaikuttavat kulttuuriimme. Espoon kaupunginmuseon Seniori-iltapäivissä kuullaan historian asiantuntijoiden luentoja mielenkiintoisista aiheista. Vapaaehtoinen kahvimaksu 1 €.
  • Gladiaattorien eläimelliseen vetovoimaan ja roomalaisten suorasukaiseen kehollisuuteen perehdytään naisten salaisen juhlan Bona Dean päivänä. Erikoisopastuksella tutuksi tulevat myös roomalaisten onnensymbolit ja onnettoman rakkauden parannuskeinot. Samalla kuullaan runoilija Ovidiuksen parhaat iskuvinkit vuodelta 0!
  • KAMUssa riittää tekemistä perheille, mutta lauantain yksi tunti on aina omistettu erityisesti lapsille! Näyttelyssä on paikalla opas sekä vaihtelevasti kaikenlaista hauskaa tekemistä. Omatoimikierros Gladiaattorin tie tutustuttaa antiikin supertähtien elämään ja opettaa tärkeitä gladiaattoritaitoja. Perille päästyään joukkue voi hakea oppaalta pienet palkinnot.

Espoon kaupunginmuseo


Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle vaiheittain.

Espoon kaupunginmuseo on Espoon historian ja kulttuuriperinnön asiantuntija. Tutustu Espoon historiaan täällä >>